Телефонни измамници отново атакуват Плевен - pleven.utre.bg

Телефонни измамници отново атакуват Плевен

10 декември 2018, 09:59 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Образувано е досъдебно производство

На 7 декември в 13:40 часа във Второ РУ - Плевен е подаден сигнал за извършена телефонна измама. На същата дата към 13:15 часа 82-годишен плевенчанин е провел телефонни разговори от домашен и мобилен телефон с мъж, който се представил за полицейски служител. Възрастният човек бил въведен в заблуждение, че съдейства при залавянето на телефонни измамници и предал на непознат, дошъл на входната врата на апартамента му, сумата от 150 лева. Вземайки парите, непознатият се усъмнил, че участва в престъпна схема за измама. Дошъл във Второ РУ-Плевен, където предал взетата сума от 150 лв. Установена е неговата самоличност – 23-годишен от град Искър. 

За престъпление по чл.209, ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай. Образувано е досъдебно производство.

Полицията отново напомня: Полицейските органи, при осъществяване на функциите си НЕ използват парични средства, предоставени им от граждани и НЕ търсят съдействие в работата си по нито една от прилаганите от телефонните измамници схеми.       Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета