Пътуващ кинофестивал пристига в Плевен!

Всички прожекции са със свободен вход

В навечерието на Коледа в Плевен гостува ново киносъбитие. Пилотното издание на пътуващия фестивал ФИЛМИРАЙ! кани в зала „Катя Попова“ деца и възрастни, киноентусиасти и професионалисти. Пет игрални филма ще забавляват зрителите на 14, 15 и 16 декември.

Режисьорът Ники Илиев е специален гост на първата вечерна прожекция, когато ще бъде показан най-новият му филм „Нокаут или всичко, което тя написа“, с участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Александър Кадиев, както и на американската звезда Гари Дърден („Местопрестъплението“).

Програмата включва още два пълнометражни анимационни филма, дублирани на български и подходящи за детска и семейна аудитория, както и по една кинотворба от Русия и Испания.

Всички прожекции са със свободен вход.

ФИЛМИРАЙ! среща публиката от различни български градове с нови заглавия, които не могат да бъдат видени в ежедневната програма на киносалоните. Инициативата е на Фондация Арт Офис и Консепт студио и се стреми да представя филми, които са насочени към широка аудитория, без да правят компромис с художественото качество. Акцент се поставя върху европейското кино, слабо познатите кинематографии, както и върху творби, предназначени за младежки аудитории. По този начин пътуващият фестивал се стреми да запълни една празнина в кинопрограмирането у нас и да задоволи вкуса на търсещия зрител.

Прожекциите в града се организират със съдействието на Община Плевен, както и на Посолството на Аржентина и Руския културно-информационен център.

Петък

18 ч. НОКАУТ ИЛИ ВСИЧКО, КОЕТО ТЯ НАПИСА, България, реж. Ники Илиев (среща с него след прожекцията)

Събота
11 ч. ДЖАГИ, Аржентина, пълнометражен анимационен филм, дублиран на български
18 ч. АНА КАРЕНИНА. СЪДБАТА НА ВРОНСКИ, Русия, историческа драма 

Неделя
11 ч. НЕВЕРОЯТНОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ НА ГИГАНТСКАТА КРУША, Дания, пълнометражен анимационен филм, дублиран на български 
18 ч. КОЛЕДНА НОЩ В БАРСЕЛОНА, Испания, романтична комедия