Плевенска фирма спечели престижна награда в Национален конкурс "Сграда на година 2018"

Наградата бе връчена от главния архитект на София арх. Здравко Здравков

Новата офисна сграда на плевенската фирма "Димитров" ООД бе удостоена с престижна награда от тазгодишното издание на Национален конкурс "Сграда на Годината" в категория “Корпоративни сгради”. Автopитeтнo жypи, cъcтaвeнo oт пpoфecиoнaлиcти в oблacттa нa инвecтициитe, cтpoитeлcтвoтo, apxитeĸтypaтa, ĸyлтypaтa и aĸaдeмичнитe cpeди с пpeдceдaтeл Дeницa Hиĸoлoвa, зaм.-миниcтъp нa peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo класираха на първо място офисната сграда “ДЕСИЗО МОННИ”. Изящната статуетка "Човекът и неговото творение“, дело на известния скулптор Петко Москов,  получиха инвеститорът Магдален Димитров, собственик на фирма „Димитров“ ООД, авторите на проекта арх. Ангел Захариев и арх. Николай Узунов от „ А и А архитекти“ и изпълнителят „София – Истейтс“ ЕООД с управител Трифон Трифонов. Наградата бе връчена от главния архитект на София арх. Здравко Здравков. Изисканата церемония по награждаването се състоя в София Ивент център.

Реализацията на иновативната бизнес сграда, като част от мащабния проект  за изграждане на модерен административно-производствен комплекс ДЕСИЗО МОННИ в град Плевен, е резултат от многобройните идеи на г-н Магдален Димитров за развитие на собствения му моден бранд ДЕСИЗО МОННИ, чрез които той успява да задържи все повече млади таланти в България. С поглед върху европейските стандарти той инвестира в модерна сграда, която успява да достигне нивото на сгради от световната модна индустрия. По този начин българските кадри завършили в Европа могат да намерят подходяща атмосфера за работа и в България. 

СГРАДАТА

Всеки етаж от сградата се състои от няколко работни места и затворено стъклено място, предназначено за съвещания, което подпомага спокойната и организирана работа в екип. Партерът на сградата представлява шоурум, присъщ за световните модни фирми, където се показва всяка нова колекция пред целия екип от дизайнери, конструктори, моделиери, търговски и продуктови мениджъри, ПР-и и управители. Трите офисни етажа на сградата разполагат с тераси и места предназначени за релакс. Зоните за почивка представляват отворени помещения, свързани с изграден атриум, който преминава през цялата височина на сградата и създава обширно пространство и светлина. Този дизайн е развит покрай идеята, че такъв тип помещения биха дали нужния комфорт на екипите от креативния отдел да развият своите идеи и да надградят предходните. Всяка една стъпка от създаването на иновативната сграда е с цел подобрение на творческия и работния процес.

СРЕДАТА

Иновативната бизнес сграда не случайно получава името си “ДЕСИЗО МОННИ”.  Тя обединява екип от професионалисти, повечето от които са завършили в Европа, работещи за развитието на италианския бранд DESIZO MONNI. Екипът се състои от специалисти отговорни за всеки етап от създаването и разпространението на всеки нов артикул.

Специфичното при ДЕСИЗО МОННИ е, че продуктът се създава от суровите скици на дизайнера, който предлага артистични дизайни по световните тенденции, и внимателния подбор на всички помощни материали. Екипът е отговорен за намирането на добри доставчици на платове, от които се поръчват материали от естествени суровини.  Създават се индивидуални кройки за всеки един модел, които се ушиват в иновативната продуктова фабрика в близост до корпоративната сграда ДЕСИЗО МОННИ.

Това е второ отличие на проекта за иновативната офисна сграда на фирма "Димитров". Още през 2015 г. проектът  на "А и А Архитекти” получи признание в годишния конкурс „АРХИНОВА 2015”.