Представиха проект за модернизирането и разширението на базата на "Белите орли" в Плевен

Школата на "Спартак 1919" ще изгражда футболисти по методиката на водещи европейски клубове

В хотел „Ростов“ бе проведено общо събрание на децата състезаващи се за школата на "Спартак 1919" и техните родители. Присъстваха и други хора, които бяха заинтересовани от представянето на новата визия на клуба и развитието на футбола в Плевен.

Срещата бе водена от новият отговорник в управлението на школата – Радостин Александров. Младият ръководител представи кратка визитка след което се насочи директно към плановете и визията на школата в близките години.

Участникът в Елитната Група до 15 години осигурява безплатна екипировка и обучение, като играчите са освободени от такси, а настаняването и пълното изхранване на играчите, които не са от Плевен също е покрито от клуба.

На срещата, Александров представи иновативна концепция и методика на работа, чийто модел за първи път ще бъде използван в България.

В изграждането на футболистите са въведени следните неща:

– Методика, в чието изграждане е взаимствано от клубове като Манчестър Сити, Барселона, Ливърпул, Лестър, Нотингам Форест, Аталанта, Саутхямптън, Арсенал, както и други идеи от успешни европейски академии от които е взиман опит през годините
– Кондиционна програма по модел на Академиите от най-високата категория на отборите от Висшата Лига в Англия
– Програма за индивидуално техническо развитие на всички играчи, според техните нужди и позиции
– Модел за индивидуално, групово и отборно тактическо усъвършенстване, използвайки играчи и отбори от топ първенствата на Европа
– Подробни профили на всеки един играч, с детайлна статистика и прогресивно обогатяване на събраната информация
– Индивидуален план за развитие на всеки играч в академията, чрез постоянен контрол и система на индивидуално усъвършенстване
– Американска система за тестиране и анализиране на представянето на играчите във физически и технически тестове.
– Психологическа програма за личностно развитие и постигане на максимални постижения в спорта, взаимствана от Футболен Клуб Барселона
– Онлайн приложение, което събира информация ежедневно за играчите, за начина им на хранене, качеството им на съня, както и индивидуална обратна връзка от всеки играч относно качеството на тренировката, усвоените знания и умения и представянето им в учебните занятия.
– Академична програма за стимулиране и следене на учебния процес, потенциала на всяко дете в академично отношение, както и синхронизиране на двете дейности, с поглед към бъдещото образование според предпочитанията и интересите на играчите.

Тези, както и много други новости бяха представени на срещата, като във времето, ръководството на клуба обеща прогресивно развитие на школата както като начин на работа, така и като материална база и пособия, с които нивото да се покачи още.

Екипът с който ще разполага школата също е впечатляващ – в щаба влизат 3-ма треньори, кондиционен треньор, треньор на вратарите, лекар/масажист, ортопед, кинезитерапевт, администратор, шофьор и IT специалист, който ще отговаря за поддръжката на Уебсайта, който скоро ще бъде пуснат на адрес spartak1919.com.

В края на срещата бе представен и готов проект за модернизирането и разширението на базата на "Белите орли", където е настанена школата на "Спартак 1919". Планирано е в нея да бъде изградено общежитие, 4 терена (2 тревни, 1 изкуствен и малък изкуствен терен в зала), фитнес център, център за възстановяване, видеозала, зала за обучение и академична подготовка

"Спартак 1919" няма да има за цел да се конкурира с футболните колоси на България и техните школи. Нашият начин ще бъде различен – нито по-добър, нито по-лош от модела на работа у нас – просто по-различен с който се надяваме да постигнем по-различни резултати в успеваемостта в изграждането на футболисти и тяхната реализация на професионално ниво.“ – с тези думи Радостин Александров обобщи идеята зад новата визия на плевенската школа.

За момента школата на "Спартак 1919" разполага с 3 набора – 2004, 2005 и 2006. От лятото ще бъде сформиран и набор 2007.