Газова бутилка предизвика пожар в Опанец, къща горя в Лепица

Служители при РС ПБЗН – Плевен оказаха помощ на трудно подвижни хора

На 14 декември в 22:22 часа служители при  РС ПБЗН – Плевен оказаха техническа помощ – съдействие на човек с наднормено тегло в жилището му в Плевен, ж.к „Сторгозия“. Огнеборци от РС ПБЗН – Белене потушиха пламъците в коминно тяло в обитаема къща в Белене. 
В 13:31 часа служители на РС ПБЗН – Кнежа погасиха пожар в контейнер за отпадъци в град Кнежа на улица „Родопи”.

На 15 декември в 08:34 часа служители от РС ПБЗН – Плевен оказаха техническа помощ - съдействие на ЦСМП за транспортиране на трудно подвижен човек в град Плевен УМБАЛ "Д-р Георги Странски". В 15:42 часа служители от РС ПБЗН – Плевен погасиха пожар в отпадъци в метален контейнер в гр. Плевен ж.к. „Сторгозия”.

На 16 декември 2018 година в 19:49 чада в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в къща в село Лепица. Предполагаемата причина за инцидента е  неправилно ползване на отоплителни уреди. Унищожени са покривна конструкция 60 кв.м.; бяла, черна и компютърна техника, домашно имущество и други движими нещи.  Опушени са стени 200 кв.м. Пострадали няма. Пожарът е погасен от четирима служители на РС ПБЗН – Кнежа.

На 16 декември 2018 година в 10:41 часа в У ПБЗН - Долна Митрополия е потърсено съдействие за инцидент със запалена газова бутилка в къща в село Опанец. Отреагирали са двама служители. Нанесените материални щети са минимални. Пострадали хора няма.