Йордан Йовчев с предложение за изграждане на професионална площадка за стрийт фитнес в Плевен

Най-добрият ни гимнастик споделя, че с него многократно са се свързвали младежи от Плевен

Йордан Йовчев е отправил предложение към кмета Георг Спартански и председателя на общинския съвет Мартин Митев в Плевен да бъде изградена площадка за стрийт фитнес, научи Plevenutre.bg.

В качеството си на председател на Спортен клуб по гимнастика и стрийт фитнес "Стрийт уоркаут България" Данчо Йовчев отбелязва в своето писмо до местната управа, че на електронната поща на клуба, по телефона и в социалните медии с него многократно са се свързвали младежи от Плевен, които от дълго време желаят да бъде изградена професионална площадка за стрийт фитнес. Такива през последните години се създадоха в редица градове на страната.

Йовчев отбелязва, че стрийт фитнесът е прохождащ спорт в България през последните 4-5 години, но приобщава все повече желаещи да спортуват. Факт са редица турнири и квалификации за Световно първенство, което се провежда в Москва. Нашата страна дори вече може да се похвали със световен вицешампион при жените в лицето на Цвети Станева и бронзов медалист при мъжете - Стефан Еротеев.

"Сред жителите на Плевен има много млади хора, които практикуват този спорт и други, които с радост биха тренирали на открито за поддържане на добра физическа форма. Те ще се радват да има подобна конструкция за стрийт фитнес, за да могат да тренират и да се явяват на турнирите в България и да показват какво са постигнали. На споменатите площадки ще могат да се организират и турнири в град Плевен, което ще привлече участници от цялата страна. Такъв турнир се проведе тази година на преместваемо съоръжение в Панорама мол и предизвика много положителни отзиви сред зрители и участници. Това са събития, които се следят с огромен интерес от много хора. Смятаме, че тази площадка ще допринесе за физическата активност на гражданите, за подготовка на желаещи да практикуват стрийт фитнес и също така ще допринесе за допълнително повишаване на имиджа на града. Със съдействието на клуба по стрийт фитнес могат да се организират и открити обучения и тренировки на тази площадка. Ползите безспорно ще бъдат много за всички нас", посочва Данчо Йовчев в писмото си до кмета и председателя на общинския съвет.

Олимпийският ни медалист остава в очакване и с надежда, че молбата ще бъде разгледана и подкрепена от местната управа.

Той е представил и два варианта за площадки за стрийт фитнес, които са съгласувани със Световната федерация по стрийт фитнес (WSWCF) и отговарят на всички изисквания за провеждане на национални и международни състезания и турнири.