Ивет Горанова очаква трудни битки по пътя към спечелването на квота за Токио 2020 г.

През март е европейското първенство и класиране в топ 5 носи квота за Игрите

Бронзовата медалистка от световното първенство по олимпийско карате Ивет Горанова очаква трудни битки по пътя към спечелването на квота за летните игри в Токио 2020 г. Тя получи наградата за "Пробив в световния спорт" на пресклуб "България", а преди няколко дни стана пета на силен турнир от Серия А в Шанхай.

"В Китай имах пет срещи, а на полуфиналите загубих от водачката в световната ранглиста и европейска шампионка Анжелика Терлюга от Украйна, която победих на световното първенство, разказа Ивет Горанова, цитирана от агенция "Монитор". - Ще взема обаче доста точки за световната ранглиста за игрите в Токио. Сега всички ще гледам моята игра, ще правят тактики срещи мен, както аз правя срещу другите състезателки. В Китай имаше 79 състезателки в моята категория, а общо на турнира около 1300."

Пред каратистите ни в олимпийския стил предстои трудна година. През март е европейското първенство и класиране в топ 5 носи квота за Токио.

Трима наши състезатели са на олимпийска подготовка. С най-големи шансове за квоти са Ивет Горанова, Александра Стублева и Стефан Петков.