Помогнете! Търсят се дрехи и обувки за деца от плевенското село Дисевица

Председателят на НССБ отправи апел за помощ

Днес посетих с общинския съветник Христослав Михайлов, който преди всичко е и мой приятел и благодетел на много социални инициативи, които реализирам, Коледното тържество на Детска градина "ВИТ" село Дисевица, община Плевен, за да доставим радост на децата и им подарихме празнични торбички с лакомства, осигурени от нашите приятели Зайо Байо, г-жа Недялка Христова от София и др..

Toва споделя в писмо до Plevenutre.bg председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов и продължава:

"За мое огромно съжаление останах с много смесени чувства по време на тържеството! Много от децата бяха с доста захабени дрешки и дори по дрехите имаха дупки! Поне десет от тези деца бяха с гумени чехли! Попитах директорката защо са в такъв вид и отговорът й беше потресаващ за мен! Много от децата, които посещават детската градина са от изключително бедни семейства и градината за тези родители е спасение децата им да са на топло и нахранени! Напълниха ми се очите, защото децата рецитираха и пяха песни по време на тържеството с огромно желание. Но истината е, че без усилията и подкрепата на добри хора, старанието и грижите, които полагат екипът на детската градина не са достатъчни, за да може едно дете да живее, така както трябва! Моля Ви като човек, който е преминал през същото това нещо и изпитал лично да се обединим всички и наистина да направим едно голямо чудо. Децата имат горещо нужда от дрехи, домашни пантофки, обувки! За играчки няма да говоря, не че нямат нужда, но да нямаш дрехи на гърба си е немислимо да питам за играчки! Няма как на мръзнещо дете да му подарим играчка и да искаме то да е супер щастливо! Моля Ви, знам, че има много добри хора, които наистина биха могли да помогнат и да променим с малко поне животът на тези деца! Разговарял съм с кмета на село Дисевица Пламен Бешков който сподели, че редовно търси дрехи и за децата от училището, защото в селото много от хората нямат работа! Жалко е наистина! Вярвам, че много от Вас могат да ме зарадват от сърце, като се включат и помогнат на тези деца! Сега съм убеден и си поставям за цел с цената на всичко да помогна на тези деца, тогава Коледа ще има смисъл за мен! Готов съм да предоставя информация за връзка с директорката на детската градина, както и с кмета на село Дисевица, които да приемат дарените от вас дрехи! Нямам нищо против дрехите да са ползвани, като моля да са в приличен вид и чисти!", споделя Слави Михайлов.

За контакти с него:
0877/822685