Три деца от Плевен получиха подаръци от кампанията за подпомагане на загинали служители на МВР

Началото на Кампанията бе поставено през 2003 година по идея на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов

Празниците са винаги повод да отдадем своята заслужена почит към героизма на нашите загинали и пострадали колеги при изпълнение на полицейските им задължения. Полицейската професия е символ на всеотдайност и смелост. Тя съдържа мъжество, риск и много обич към хората и справедливостта. 

Инициативата е част от благотворителна кампания на МВР. За поредна година държавата и частни фирми се обединиха, за да направят, по-щастливи Коледните и Новогодишните празници на децата, чиито родители са загинали или пострадали в борбата с престъпността, за да осигурят безопасността и сигурността на другите. В 15-а за кампанията година участваха три деца от Плевен – Ивона и Красимир Накови и Татяна Бонева.  

Началото  на Кампанията бе поставено през 2003 година по идея на тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов.  Средствата се набират целогодишно чрез кратки номера 1866 и 0900 5 1866, специално открити от телекомуникационните компании, и по банков път, а от няколко години и от служителите на МВР, които ежемесечно заделят от заплатите си сума за благородната инициатива. За Новата година трите деца на загинали служители от ОДМВР – Плевен при изпълнение на служебния си дълг получиха подаръчни комплекти от Technopolis и ваучери Billa от по 150 лева. В  навечерието на Коледните празници, набраните през годината средства се разпределят на равни суми и се превеждат по сметките на всички деца, открити от ДСК.