Полицията предупреждава: По време на празниците се активизират измамниците! - pleven.utre.bg

Полицията предупреждава: По време на празниците се активизират измамниците!

23 декември 2018, 07:29 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Не се поддавайте на примамливи оферти по телефона за лесна печалба, на неочаквана вест за колет от чужбина или голямо наследство

По време на празниците се активизират измамниците! Те използват умело празничната еуфория, за да заблудят жертвите си, че са спечелили от несъществуващи томболи и лотарии. Така измамниците добиват лични данни на хората и искат от тях да дадат предварително някаква сума пари или опитват да „източат“ банковите им карти. 
Не се поддавайте на примамливи оферти по телефона за лесна печалба, на неочаквана вест за колет от чужбина или голямо наследство, предупреждават от МВР. 

Не се доверявайте без насрещна проверка на телефонни обаждания за изпаднали в беда ваши роднини. Един от популярните сценарии е за близък на семейството, който при катастрофа е ранил или убил човек, и се нуждае от пари за освобождаване от ареста. Друг хит при измамите е, че вие сте в опасност и някой ще ви нападне и обере. Тази информация се съобщава по телефона, след което се обаждат от името на полицейски началник и искат събиране и даване на определена сума пари/, която да послужи при залавянето на нападателите. Указанията са, левовете да бъдат сложени в торбичка и хвърлени през терасата или оставени до кофа за боклук. 

Най-често жертви стават възрастни хора, затова по-младите трябва да ги предупредят за съществуващата опасност.

От полицията съветват по никакъв повод да не се дават пари на непознати хора и при всяко съмнение да се търси помощ от МВР.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета