Какво ще бъде времето през следващите дни? - pleven.utre.bg

Какво ще бъде времето през следващите дни?

23 декември 2018, 10:38 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

През следващите 3 почивни дни се очаква сравнително меко време

Според синоптиците, по празниците времето у нас ще бъде доста динамично, като значителни валежи не се очакват. През предстоящите 3 почивни дни най-топло ще е на 24 декември, когато на много места дневните температури ще са между 10 и 13 градуса, предаде БНТ.

През следващите 3 почивни дни се очаква сравнително меко време, с по-силни ветрове в Северна и Източна България.

На 24 декември ще бъде най - приятно за разходки навън и в планината, с максимални температури до 13 градуса.На Коледа дневните температури ще са между 0 и 5 градуса, а в последния почивен ден ще бъде най - студено.

През нощта на Рождество Христово вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух.Много бързо в Северна България и по високите полета на Западна дъждът ще премине в сняг, заяви синоптикът Красимир Стоев.

От трите почивни дни почти без валежи ще е на Бъдни вечер. На Коледа ни очакват валежи от дъжд и сняг, а със застудяването на времето, на 26 декември на много места в страната ще вали слаб сняг.

В последния ден от Коледните празници ще е студено, ветровито. Валежите ще са в процес на спиране, но самия вятър, особено в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще създава условия за образуване на преспи и навявания. Затова е добре всички, които се прибират от Коледните празници, да тръгнат по-рано.

След Коледа, до края на годината зимата няма да отстъпи. Сутрешните температури ще падат до -7°, но ще е почти без валежи.

А какви са прогнозите за Нова година? Заради динамиката на времето в цяла Европа до края на годината, синоптиците все още не са категорични дали ще има сняг и какво точно ще бъде времето в новогодишната нощ.Това, което отсега е сигурно е , че сериозни снеговалежи по Нова година няма да има.

Етикети
времетодни


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета