Двa тежки инцидента на пътя в Плевенско - един загина, друг е с опасност за живота

Две тежки пътни произшествия станаха в област Плевен през почивните дни

Две тежки пътни произшествия станаха в област Плевен през почивните дни. Статистиката: един загинал на място, а друг мъж - с опасност за живота. 

На 23 декември 2018 година около 17.50 часа на пътен възел НХК лек автомобил "Фолксваген Пасат", собственост и управляван от 33-годишен от Долни Дъбник удря движещата се пред него неосветена конска каруца, с водач 26-годишен от същия град. Вследствие на удара каруцарят изпада от каруцата върху челното стъкло на блъсналия го автомобил, след което пада на платното за движение в насрещната пътна лента. Там е блъснат от насрещно движещ се лек автомобил "Фолксваген Туаран", управляван от 44-годишен от град Долна Митрополия. Вследствие на пътно транспортното произшествие е загинал на място. Водачът на лек автомобил "Фолксваген Пасат" е избягал от местопроизшествието, като в последствие е дошъл в РУ-Долни Дъбник и е обяснил за случилото се, след което е дал кръвна проба в ЦСМП-Плевен. Водачът на другия автомобил е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като уредът е отчел отрицателен резултат. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, прокурор от ОП-Плевен, автоексперти и експерт при БНТЛ-ОДМВР-Плевен. Съдействие са оказали и четирима служители на РСПБЗН – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

На 24 декември около 15:55 часа между град Червен бряг и село Реселец водачът на лек автомобил "Субару Легаци" 28-годишен от Червен бряг е изгубил контрол над автомобила.  Колата е напуснала пътното платно и се е блъснала в крайпътно дърво, вляво по посока на движението си. Вследствие на удара 28-годишният е получил фрактура на таза и множество наранявания по тялото. Той е транспортиран и настанен в спешно отделение към УМБАЛ - Плевен с опасност за живота. Изпробван за алкохол с техническо средство "Дрегер-7510" и уредът е отчел 2,04 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и взета кръвна проба. Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай, автоконтрольори и автоексперт. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, буква "б" от НК. Продължава работа разследващ полицай.