По празниците: Бум на пияни, дрогирани и нередовни шофьори в Плевенско

Куп арести през почивните дни заради нарушения на пътя

Сериозен бум на пияни, дрогирани и нередовни шофьори по пътищата в Плевенско отчитат от полицията през изминалите почивни дни. Ето част от нарушенията, намерили място в бюлетина на МВР.

На 21 декември около 08.00 часа полицейски служители при Второ РУ гр.Плевен на улица "Тетевен" спират за проверка лек автомобил "Алфа Ромео 166", с водач 32-годишен от Плевен. Установява се, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация на 28.09.2018 година. За констатираното на водача е съставен акт. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.345, ал.2, вр.ал.1 от НК. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Продължава работата разследващ полицай.

На 25 декември в РУ-Долни Дъбник е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. На същата дата около 02.20 часа в град Искър при проверка с техническо средство е установено, че 26-годишен от село Ъглен управлява по улица "Св. Св. Кирил и Методий" "Алфа Ромео" с концентрация на алкохол 2,09 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Водачът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП - Кнежа. Продължава работа разследващ полицай.

На 21 декември в РУ-Левски е започнато бързо производство за нерегистрирано МПС. На същата дата около 15.50 часа в село Българене при проверка е установено, че 40-годишен от село Босилковци, обшина Бяла, обл. Русе управлявал лек автомобил "Крайслер с300 " с немски транзитни табели с изтекъл срок на валидност на 17 юли 2018 година. Уведомен е прокурор при РП - Левски за престъпление по 345, ал.2, във вр. с ал.1 от НК. Продължава работа  разследващ полицай.

На 22 декември около 22.40 часа в град Червен бряг на кръстовище, образувано от улица „Търговска" и улица "Георги Сава Раковски", екип от служители в група"Охранителна полиция" извършва проверка на лек автомобил "Пежо 806".  Проба с техническо средство установява, че водачът – 39-годишен от село Рупци  шофира с 1.75 промила алкохолна концентрация. Издаден е талон за медицинско изследване. Нарушителят е задържан в полицията за срок до 24 часа. Уведомен  е районен прокурор в РП-Червен бряг. Образуваното бързо производство е за престъпление по чл.343 „б“ от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 23 декември в 15:45 часа в хода на специализирана операция в село Глава е проверен 35-годишен местен жител водач на мотопед "Пиаджо" без поставена регистрационна табела. Установено е, че  мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 23 декември в 15:10 часа в  град Червен бряг на кръстовище, образувано от улица "Антим I" и улица "Янтра" е проверен водачът на лек автомобил "Хонда Сивик" – 22-годишен от същия град. Техническото средство "дрегер дръг чек-3000" е установило, че е под въздействието на наркотични вещества - метамфетамин, амфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване. Полицейските действия са в рамките са специализирана операция. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 б, ал.3 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 23 декември в РУ-Пордим е започнато бързо производство във връзка с престъпление по чл. 343 „б“ ,ал. 1 от НК. Същия ден в град Пордим на улица "Иван Вазов" е проверен водачът на лек автомобил "Опел Корса". Проба с техническо средство установява, че 58-годишният местен жител управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в издишания въздух 1,58 промила. Издаден е талон за медицинско изследване. 58-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор от РП-Плевен. Работа продължава разследващ полицай.

На 26 декември във Второ РУ- гр. Плевен е започнато бързо производство за шофиране в нетрезво състояние.  На същата дата около 22:00 часа, в град Плевен, на кръстовището на улица "Васил Левски" с улица "Дойран" е проверен 63-годишен плевенчанин и се установило, че управлява лек автомобил "Мерцедес 190д" с 1,36 промила алкохолна концентрация. За констатираното е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване. 63-годишният е задържан за срок до 24 часа.Уведомен е дежурен прокурор и продължава работа разследващ полицай.