Д-р Денислава Ангелова: Тази награда е на България

Тя призна, че е държала наградата да бъде връчена в родния й Плевен

"Тази награда не е на Денислава Ангелова, тази награда е на България", сподели носителката на наградата за толерантност "Woman of Valor" на Центъра за мир "Пресе" в Тел Авив. "Безкрайно благодаря на всички, които са ми помагали през годините. Искам да се извиня на моята дъщеря и моето семейство, защото аз отсъствам повече, отколкото е необходимо и решенията ги взимам сама за всяка една кампания и инициатива, без да ги съгласувам с тях и те трябва да се нагодят с мен. Безкрайно много им благодаря за това, което те правят за мен", допълни Денислава Ангелова.

"Помолих Яков Джераси тази награда да бъде връчена в Плевен, в моя роден град, защото исках да я отпразнувам с всички вас", обърна се д-р Ангелова към присъстващите. Тя допълни, че ще продължи по пътя, който е поела и се надява, че ще усеща подкрепата на своите близки и занапред.

"Посвещавам тази награда на проф. Йотова от УМБАЛ "Света Марина" - Варна, защото това е жената, която ми даде много мъдрост и знания, научи ме да не се страхувам от диабета, научи ме да не се страхувам от любовта, научи ме да се боря и да изграждам. Тази награда я посвещавам и на Втори ученически гвардейски отряд при ОУ "Д-р Петър Берон" и Първи ученически гвардейски оркестър при СУ "Иван Вазов" в Плевен. Благодаря на директорите на двете училища, че са до мен във всяка една инициатива. Съвсем скоро ще създадем нещо много хубаво и в ОУ "Климент Охридски"", загатна д-р Ангелова по повод бъдещите си планове в родния Плевен.

В словото си тя отправи благодарност и към президента Румен Радев и администрацията му, Министерството на отбраната, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Националната гвардейска част.