Служители от РДПБЗН – Плевен са участвали в ликвидирането на 11 произшествия

За периода от 28 декември до 31 декември 2018 година служители от РДПБЗН - Плевен са участвали в ликвидирането на 11 произшествия. Оказали са техническа помощ – измиване на пътното платно след пътно произшествие в Индустриалната зона на Плевен.  Погасили са пожар в комин в обитаема къща в село Реселец. Нанесените щети са минимални. Огнеборци погасяваха пожари в контейнери за отпадъци в Плевен в ж.к „Сторгозия“ и на улица „Ильо войвода“. 

Служители от РСПБЗН – Плевен потушиха пожари в сухи треви в плевенския парк „Кайлъка“, в село Вълчитрън, а техни колеги от Червен бряг потушиха пожар в село Лепица.

На 28 декември небрежност при боравене с открит огън е причина за пожар в къща в село Търнене. Сигнал за инцидента е постъпил в 20:13 часа. Унищожени са покривна конструкция 25 кв.м. 25 и домашно имущество. Пострадали няма. Пожарът е погасен от четирима служители на РС ПБЗН – Плевен.

На 28 декември 2018 година в 15:42 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в къща в село Комарево. Предполагаемата причина за произшествието е късо съединение. До пристигане на екипа пожарът е погасен от съседи. Нанесени ща материални щети на домашно имущество и обзавеждане.

На 28 декември 2018 година в 22:15 часа е съобщено за пожар в лек автомобил "Форд Фокус" в град Кнежа на ул."Тунджа". Причините за произшествието са в процес на установяване. Нанесени са материални щети по предната част на автомобила. В пожарогасенето са участвали трима служители от РС ПБЗН – Кнежа.

На 29 декември 2018 година в 23:17 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е постъпил сигнал за пожар в къща в град Славяново. Причините за инцидента са в процес на установяване. Унищожени са покривна конструкция 80 кв.м.; домашно имущество и са опушени стените в къщата. Пожарът е погасен от четирима служители на РС ПБЗН – Плевен.