Два плевенски проекта са допуснати за участие в Националния ученически конкурс "Посланици на здравето" - pleven.utre.bg

Два плевенски проекта са допуснати за участие в Националния ученически конкурс "Посланици на здравето"

02 януари 2019, 15:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г.

65 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в XI-то издание на Националния ученически конкурс "Посланици на здравето", за учебната 2018/2019 г.

Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерство на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г.

Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2019 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни. Финалисти ще бъдат 9 проекта, класирани за първо, второ и трето място по 3 във всяка възрастова категория (1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас) и 3 проекта, класирани за поощрителни награди по една за всяка възрастова категория. Министерство на здравеопазването и Представителството на Европейската комисия в България осигуряват по една предметна награда в категорията специални постижения в областта на опазване на здравето. Общо наградени ще бъдат 61 проекта.

Проектите, отговарящи на регламента са 65, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати - 13 проекта, сред които е и "Училище за здраве" на Милена Борисова от НУ "Патриарх Евтимий" - Плевен. 

В категорията от 5-ти до 8-ми клас – 29 проекта, сред които "Стоп на зависимостите ти кажи - здрав и силен бъди" на Ралица Георгиева и Лиляна Цанова от ОУ "Васил Левски" с. Долни Луковит.

От 9-ти до 12-ти клас участват 23 проекта.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета