66-годишен е задържан за стрелбата по плевенската библиотека, изясняват се мотивите му - pleven.utre.bg

66-годишен е задържан за стрелбата по плевенската библиотека, изясняват се мотивите му

04 януари 2019, 16:11 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

При претърсване в жилището на мъжа в Плевен са намерени около 700 малокалибрени патрона 22 LR, които са иззети

Плевенските полицаи задържаха мъж, стрелял с пистолет по сградата на библиотека „Христо Смирненски“ в областния град. Изстрелите по зданието са произведени на 1 януари 2019 година, когато в сградата не е имало посетители. Сигнал за инцидента е постъпил в полицията в 0:10 часа. При огледа криминалистите установили, че са нанесени материални щети на стъклена табела, четири витринни стъкла и стъклопакет на входна врата. Иззети са шест проектила.

След бърза реакция и прецизна оперативна работа под ръководството на районен прокурор служители от Първо РУ – Плевен установиха и задържаха стрелеца – 66-годишен от Плевен, произвел отделни изстрели. Иззето е оръжието, с което е стреляно - пистолет Валтер“, законно притежаван. При претърсване в жилището на мъжа в Плевен са намерени около 700 малокалибрени патрона 22 LR, които са иззети. Назначени са експертизи.

Стрелецът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Изясняват се мотивите на 66-годишния, довели до стрелбата. По случая е образувано досъдебно производство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета