Сглобяем руски мост вече е поставен над река Искър при село Чомаковци

Така по временния път ще се пускат само превозни средства до 20 тона, с до 20 км/ч и трафикът ще се регулира със светофар

Сглобяем руски мост вече е поставен над река Искър при село Чомаковци. Разполагането на военното съоръжение се наложи заради друг пропаднал мост над река Искър, който отряза достъпа на шест населени места до Червен бряг, съобщават от btvnovinite.bg.

Пред камерата на bTV от инициативния комитет изразиха задоволство, че най-накрая е решен поне частично тежкия транспортен проблем в северната община. Подчертаха обаче, че шофьорите трябва да пазят моста – именно минаването на тежкотоварни камиони срути старото железобетонно съоръжение, което сега трябва да се строи наново.

Така по временния път ще се пускат само превозни средства до 20 тона, с до 20 км/ч и трафикът ще се регулира със светофар. Общината ще осигури необходимите материали за зимно поддържане на моста и трасето до него.

Въпреки напредъка, хората все още имат притеснения.

Петър Петров от инициативния комитет призова да бъде осигурен кран, който при рязко повишаване на нивото на Искър да може бързо да демонтира средната секция на моста. Той отбеляза и че работата по новия постоянен мост се бави и не до обещания срок през април, а даже и месеци по-късно вероятно няма проблемът да бъде решен окончателно.