Две жени пострадаха при тежка катастрофа край Плевен (Снимки)

Алкотестовете на двамата водачи са отрицателни

На 7 януари 2019 година около 09.00 часа в полицията е получен сигнал за ПТП. На място незабавно са изпратени полицейски служители. Изяснено е, че на пътен участък град Долни Дъбник – град Искър лекотоварен автомобил "Пежо-Боксер", управляван от 43-годишен от Русе, се е завъртял на пътя и е навлязъл странично в лентата за насрещно движение. Ударен е в дясната странична част от насрещен автомобил "Фолксваген“, собственост и управляван от 28-годишна от град Койнаре. Вследствие на ПТП са пострадали водачката на „Фолксваген“ и нейната спътничка – 24 година, също от град Койнаре.

Транспортирани са в ЦСМП при УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ - Плевен, където е установено, че 28-годишната има фрактура на десен глезен на крака и е настанена за лечение в "Клиника по ортопедия", а пътничката е настанена в "Клиника по коремна хирургия" с нараняване и кръвоизлив в коремната кухина. Алкотестовете на двамата водачи са отрицателни. 

Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б."а" и б."б", във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.