Докога ще вали сняг и какво време ни очаква в близките дни?

Животът

10-01-2019, 10:16

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Валежите ще спрат в петък

Снеговалежите продължават и днес. В Западна България ще вали сняг, в Централна снегът ще е примесен с дъжд, а на изток ще паднат повече дъждове. Новата снежна покривка в западната половина на страната ще достигне 10-15 см. Валежите в най-южните и югоизточните райони ще са от 30 до 50 литра на квадратен метър за денонощие, съобщава Нова тв

Температурите на повечето места у нас ще бъдат между 0 и 5 градуса. Най-топло е в Югоизточна България и по Черноморието, където термометрите ще показват около 8-10 градуса.

Преминаващият над страната средиземноморски циклон се отправя на североизток. Ще бъдем под неговото влияние до края на деня. Валежите ще спрат в петък. Облачността ще се разкъса и ще се покаже дори слънцето.

Междувременно от Атлантическия океан навлиза нова зона с ниско атмосферно налягане, чийто студен фронт ще ни донесе още сняг, но чак в началото на следващата седмица. 

Дневните температури през идните дни ще бъдат положителни. През уикенда сутрин и вечер минималните ще са по-ниски – около минус 5 – минус 7 градуса.