Предадоха на съд мъж, засечен два пъти в деня да шофира след употреба на алкохол - pleven.utre.bg

Предадоха на съд мъж, засечен два пъти в деня да шофира след употреба на алкохол

10 януари 2019, 13:15 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Районна прокуратура – Левски внесе съда обвинителен акт по бързо производство

Районна прокуратура – Левски внесе съда обвинителен акт по бързо производство срещу мъж, който е засечен два пъти в деня да шофира след употреба на алкохол.

Обвинението срещу С. А. е за това, че на 02.01.2019 г.  при условията на продължавано престъпление, управлявал лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, като около 15.04  ч. в с. Градище, обл. Плевен, управлявал  лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 2.12 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510” и около 16.48 ч. в с. Асеновци, обл. Плевен, отново  шофирал  автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1.70 на хиляда, установено по надлежния ред - престъпление по чл. 343б, вр. чл.26 от НК.

Обвиняемият на 02.01.2019 г., въпреки, че бил консумирал алкохол управлявал автомобил. Около 15.04 часа в с. Градище бил спрян за проверка от служители при РУ Левски, като при проверка за употреба на алкохол, уредът отчел 2.12 промила. В тази връзка на обвиняемият бил съставен АУАН и по случая - образувано бързо производство. Обвиняемият бил освободен да си ходи, като му било отнето свидетелството за управление на МПС, СРМПС и КТ към него, вкл. рег. табели на автомобила. Въпреки това, малко по-късно -  около 16.48 часа, същия ден, в село Асеновци С.А. отново бил засечен, от полицейски служители, да шофира автомобил след употреба на алкохол.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета