Апел за помощ: 20 деца от ОУ "Христо Ботев" в село Мечка имат нужда от дрехи и обувки

В общежитието пребивават 20 деца от социално слаби семейства от Въбел, Черковица, Никопол и Плевен

20 деца, пребиваващи в общежитието към Обединено училище "Христо Ботев" село Мечка, община Плевен, се нуждаят от помощ. Това информира председателят ан сдружението на сираците Слави Михайлов, който е получил писмо от директорката на училището Цветислава Симеонова.

В общежитието пребивават 20 деца от социално слаби семейства от Въбел, Черковица, Никопол и Плевен. Те са на безплатна издръжка за сметка на бюджета на училището. Престоят им в общежитието е от понеделник до петък. Осигурен е и безплатен транспорт от и до населените места. При възможност на училището се подпомагат семействата с хранителни продукти.

От училището имат нужда от:

20 бр. спални комплекти чаршафи - размер 185/80

20 бр. олекотени завивки/одеала

20 бр. матраци или дюшеци - 185/80

Зимни обувки

Връхни дрехи/якета

Бельо

Дрехи - панталони, блузи, чорапи

"Моля Ви, добри хора, който може да помогне на училището интернат в село Мечка, община Плевен, където се отглеждат и възпитават 20 деца с нисък социален статус! Получихме писмо от директорката с гореща молба за помощ. Надяваме се всеки от Вас, който има желание и възможност да помогне тези деца да живеят в малко по-добри условия. Прилагаме писмото и списък на децата с номерации на обувки, с каквито ние не разполагаме и няма как да пренасочим от инициативата в село Дисевица. За да помогнете на училището - интернат в село Мечка, може да се свържете с директора г-жа Цветислава Сименова на тел.: 0878686415", съобщи Слави Михайлов във Фейсбук.