Спартак 1919 с ново попълнение в треньорския екип

През три етапа ще премине подготовката на децата от клуба, участващи в елитната група до 15 години

Кристиан Аначков ще бъде стажант в школата на ФК Спартак 1919, съобщават от клуба. 20-годишния плевенчанин е играл като юноша в отборите на Спартак (Плевен) и Лудогорец. В момента следва „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ във Великотърновския Университет "Св. Св. Кирил и Методий". Кристиан ще работи съвместно с всички треньори в школата и ще се обучава от всеки от тях.

"Много съм радостен за отдалата се възможност и вярвам, че ще получа много ценни знания и опит, които да ми послужат занапред в развитието ми като треньор. Всички ме приеха много добре и нямам търпение да започнем работа с играчите", сподели Кристиан Аначков.

"Убеден съм, че Кристиан ще подпомогне много работата в школата. Неговия ентусиазъм и енергия са ключови елементи за нашия проект. Желанието му да се обучава и да се развива ще му помогне да вземе много от знанията и опита на нашите треньори. Подготвили сме план за неговото обучение и усъвършенстване, имаме идеи да го включим и в треньорски курсове и семинари. Търсим млади хора които искат да се развиват в различни направления. Скоро ще пуснем предложения за стаж и за други позиции", добави директорът на ДЮШ Радостин Александров.

През три етапа ще премине подготовката на децата от Спартак 1919, участващи в елитната група до 15 години. От 12-и януари до края на месеца отборът ще тренира при домашни условия. Планирани са контролни срещи на 20-и, 27-и и 31-и януари съответно с отборите на ПФК Локомотив /София/, ПФК Монтана, ПФК Етър /Велико Търново/. Вторият етап от подготовката ще протече в Турция, където през първата седмица на февруари отборът ще направи лагер и контролни срещи с чуждестранни отбори.

След прибирането си от чужбина до първия мач от пролетния полусезон, отборът ще продължи да се подготвя в Плевен, като се планират още контроли през февруари.

В Турция ще протече част от подготовката и на децата от отбора на U14 към школата на клуба.