По искане на прокуратурата: Постоянен арест за извършител на убийство в Плевен

Плевенски окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело, образувано по искане на прокурор в Окръжна прокуратура - Плевен, за вземане на постоянна мярка за неотклонение на лицето Р.П. от Плевен, който е обвинен в това, че на неустановена дата през периода 26.11.2018 година-06.12.2018 година, в местността „Стражата-3“ в град Плевен, умишлено е умъртвил В.З.Р. на 72 години.

За повдигнатото обвинение се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Плевенски окръжен съд е постановил най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, поради това, че е налице обосновано предположение лицето Р.П. да е извършило престъплението, в което е обвинен, поради събраните доказателства в хода на разследването. Налице е и втората предпоставка, а именно – лицето да се укрие или извърши престъпление.

Определението за взимане на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ може да се обжалва и протестира, пред Апелативен съд град Велико Търново, в тридневен срок, считано от днес.