Люси Дяковска влиза в ролята на изкусителка в "Мария от Буенос Айрес"

Плевенчанката ще бъде Мария в едноименната танго опера от Астор Пиацола

Люси Дяковска ще влезе в ролята на изкусителката в най-новото премиерно заглавие на Пловдивската опера. Тя ще бъде Мария в едноименната танго опера от Астор Пиацола - "Мария от Буенос Айрес".

Сюреалистичната опера от Астор Пиацола – фюжън от танго, поезия и класическа музика, разказва за Мария, която, прелъстена от танго музиката, попада в подземния свят на Буенос Айрес.  Страстната история с библейска символика, в която сакрално и профанно се преплитат,  е претворена от фантазията на режисьора Веселка Кунчева /„Дама Пика”, „Аз, Сизиф”, „Вграждане” и др./ в един силно визуален спектакъл-сън със специалното участие на популярната плевенчанка.  Внушителното сценично решение и огнената хореография са обединени от латиноамериканския инструмент бандонеон, който от съблазнителен „глас” в оркестъра се материализира в разрушително оръжие на сцената.

Премиерата на единствената танго опера в света е на 13-ти януари 2019 г. и е част от официалната програма по повод откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019!