Ивет Горанова: Надявам се да успея да събера достатъчно точки, за да се класирам за Олимпиадата

Следващата седмица предстои Премиер лига в Париж, на която вече се трупат точки за Токио

Бронзовата медалистка от Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени през миналата година Ивет Горанова започна по отличен начин 2019 година - със златен медал. 18-годишната българка спечели турнира от Гран При в Хърватия за жени до 21 години в категория до 55 килограма.

“2019 година тръгна много добре за мен – с чудесен старт. Надявам се това да е само начaлото и цялата година да продължи така. На Световното наистина много изненадах съперничките си, а и самата себе си. Мисля, че сега всички ще имат голям респект към мен и това до известна степен може да ми помага в срещите. Сега обаче всеки ще гледа да играе срещу мен тактически и да ме побеждава тактически. Аз ще правя същото и ще бъде доста интересно занапред. Не мисля, че ще ми е по-трудно, защото и при девойките ние се познавахме – знаехме всяка една как играе и играждахме тактика срещу всяка една. Тук ще е същото – както те ще имат тактика срещу мен, така и аз ще имам срещу тях. Победата ще отива у този, който е по-добре подготвен и желае по-силно да победи”, каза Горанова за Sportal.bg

Тя говори и за предстоящите си състезания: “Следващата седмица имам Премиер лига в Париж, на която вече се трупат точки за Олимпиадата в Токио и оттук нататък не трябва да имам грешки на нито едно състезание. Надявам се да успея да събера достатъчно точки, за да се класирам за Олимпиадата. Европейските олимпийски игри в Минск са най-важното състезание за мен тази година. Имаме и Световно първенство за девойки до 21 години, но то няма да ми донесе никакви точки за Олимпиадата. Не го подценявам – никак даже, но Европейските олимпийски игри са ми най-важни, защото, ако стана първа на тях и взема квота за Токио, в следващата една година ще ми е много по-леко и по-спокойно за Олимпиадата.”