С множество призове, отличия и обновена база посрещна празника си Математическата гимназия

Учебното заведение посреща празника си и с обновена база след извършен мащабен ремонт през 2018 г.

По традиция на рождената дата на своя патрон Гео Милев плевенската Математическа гимназия чества празника си. Гости на събитието бяха кметът Георг Спартански, началникът на отдел „Образование” Йонита Иванова, Светослава Илиева – експерт в РУО – Плевен, д-р Галина  Цветкова – председател на Сдружението на бившите възпитаници на гимназията.

За множеството поредни призове, медали, отличия, челни места през изминалата година  на учениците от МГ „Гео Милев” в областта не само на математиката и физиката, а и хуманитарните дисциплини и спорта разказа в приветствието си директорът Ирена Борисова. Учебното заведение посреща празника си и с обновена база след извършен мащабен ремонт през 2018 г. със средства от държавния бюджет.

Да бъдат нестандартни и непокорни като своя патрон, винаги да намират решения, да бъдат мобилни в отговор на съвременните предизвикателства, пожела на учениците Георг Спартански. Той благодари на младите хора и преподавателите за усилията им, благодарение на които Плевен се гордее с водещо учебно заведение в национален мащаб.

Д-р Галина Цветкова връчи на директора пластика и грамота за високи успехи в образованието от името на Ротари клуб – Плевен.

Своето есе, посветено на живота и творчеството на Гео Милев, прочете Натали Симеонова – победителка в ежегодния конкурс. Празничната програма продължи с изпълнения на таланти от гимназията, а по-късно – със състезания по шахмат и волейбол.