Училище "Патриарх Евтимий" празнува 113 години от създаването си (Снимки) - pleven.utre.bg

Училище "Патриарх Евтимий" празнува 113 години от създаването си (Снимки)

18 януари 2019, 16:12 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

Много настроение в залата създадоха бивши и настоящи възпитаници на училището

С много настроение и талантливи изпълнения на своите възпитаници начално училище „Патриарх Евтимий” отпразнува днес 113 години от създаването си. Кметът Георг Спартански,  заместник областният управител Татяна Божинова, представители на РУО – Плевен, Педагогическия колеж, на училища, родители бяха сред гостите на тържественото събитие.

В приветствените си думи директорът на училището Весела Йотова припомни живота и делото на патрона Патриарх Евтимий, които са повод за гордост за всеки българин. Да носят с чест името на Патриарх Евтимий, да бъдат  достойни българи и да се стремят нашият град да става все по-красив, пожела Георг Спартански. Той припомни, че тук са учили и трите му деца и изрази удовлетворение, че в учебното заведение се подготвят грамотни и мотивирани личности.

Много настроение в залата създадоха бивши и настоящи възпитаници на училището с музикални и инструментални изпълнения, стихове, танци и демонстрации по шотокан карате. Плевенска филхармония с диригент Славей Тинчев изпълни произведения от Щраус, Офенбах, Гуно, Бизе и български композитори. Детска вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова и Балетна школа с ръководител Маня Николова при читалище „Съгласие“ също поднесоха своите поздравления към учениците и учителите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета