Спортен клуб по карате "Спартак 14" ще отличи най-добрите си състезатели за 2018 г.

От клуба ще коментират и субективния метод, по който се избира "Спортист на годината" на Община Плевен

Спортен клуб по карате "Спартак 14" ще награди най-добрите си състезатели за 2018 г. Това ще се случи на церемония и пресконференция в пресклуба на БТА днес.

През спортно-състезателната година клубът картотекира 58 отлично подготвени състезатели, които спечелиха 33 медала от международни първенства и купи и 93 медала от държавни първенства и купи. Участваха в редица турнири в България и извън страната, където отново се изкачваха на почетната стълбичка.

През 2018 г. в клуба тренираха 178 деца от 10 групи, информират оттам.

На пресконференцията ще бъде поставен въпросът, че въпреки огромния брой постижения от най-висок ранг, нито един от спортистите на клуба, номинирани в анкетата за "Спортист на годината" на Община Плевен за 2018 г. не намери място сред наградените и причината за това е субективния начин за избор на отличените – единствено чрез гласуване на избрани от ръководството на Община Плевен хора. Този метод на избор е твърде некоректен към всички номинирани от клубовете спортисти, предвид наличието на силния „човешки фактор“, който е неизменен и се явява определящ в случая, споделя старши треньорът Милена Кирниколова.