Оставиха в ареста обвинените за финансиране на тероризъм - pleven.utre.bg

Оставиха в ареста обвинените за финансиране на тероризъм

20 януари 2019, 19:57 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

От държавното обвинение казаха, че ще има още задържани

Специализираният наказателен съд остави в ареста и петимата, обвинени за финансиране на тероризъм и за участие в организирана престъпна група – по системата „Хавала”, съобщава btvnovinite.bg

Групата беше задържана след мащабна акция в седем града у нас в петък. Действията на спецслужбите се проведоха на територията на София, Плевен, Благоевград, Разград, Хасково, Пловдив и Ловеч.

В началото на заседанието съдът уважи искането на обвинението мерките да се гледат при закрита врата, защото има информация, която е държавна тайна. От държавното обвинение казаха, че ще има още задържани. Има и шести обвинен, но задочно, защото е в неизвестност.

Мустафа Алибрахим, Абдулай Халум, Атеф Хсала, Сюлейман Али и българката Исения Асенова запазиха мълчание в началото на съдебното заседание.

Основен обвиняем е 60-годишният Мустафа Алибрахим, който каза, че не чува добре, но говори добре български език.

Всеки е имал някаква друга работа без българката. Исения Асенова е сочена от прокуратурата за помощник на лидера на групата.

Арабската „Хавала” е анонимна и добре работеща система за превод на пари без никакви документални следи. „Хавала” от арабски означава „прехвърлям”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета