Испански специалист: Ивет Горанова е готова за олимпийски шампион

Най-добрият международен инструктор в света Антонио Олива похвали плeвенската каратистка

Миналата седмица националният отбор по карате проведе тренировките си под ръководството на най-добрия международен инструктор в света Антонио Олива. Испанският специалист даде своите насоки на треньорите и на състезателите, които са на олимпийска подготовка, предаде БНР. В двуразовите тренировки със световнопризнатия тактик се включиха бронзовата медалистка от световното първенство Ивет Горанова, Александра Стублева, Кристина Свиленова и Стефан Петков, които ще участват в първия турнир от Премиер лигата.

"Ивет е готова да стане олимпийски шампион. Другите все още се колебаят дали искат или не. Но…първо трябва да се класираме за Олимпиадата. Мисля, че България може да класира двама или трима състезатели. Ако това стане те ще имат шанс за медал. Но пак казвам Ивет е човекът, готов за това нещо“, сподели специално за БНР Антонио Олива.

"В този момент в България всички работят заедно - Българска национална федерация заедно с политици, с министерството, с финансирането, с треньорите и със състезателите работим много добре. Къде е проблемът - няма проблем. Сега е нашият шанс. Българските състезатели са таланти,  природно надарени са да постигат успехи. Единственото, което ни трябва е вярата. Преди ни трябваше лидер, модел за подражание. Сега този лидер е Ивет, която побеждава. Другите състезатели виждат примера и също казват: "Аз мога, щом тя може да победи, значи и аз мога". Тя безспорно е примерът, който следват младите състезатели“, допълни испанският специалист.

Както вече писахме, първото състезание за Ивет, което ще носи точки за олимпийската ранглиста, ще се проведе от 25 до 27 януари във френската столица Париж.