Не дадоха ход на делото срещу жена от Славяново, присвоила над половин милион лева

Причината - не се е явил единият от съдебните заседатели

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против Т.Н.Б., от гр.Славяново.

Тя е обвинена в това, че на 27.11.2008 година и на 01.06.2009 година в гр. Червен бряг, обл.Плевен, при условията на продължавано престъпление, противозаконно присвоила чужди движими вещи – парични суми в общ размер 542 000 лева, собственост на еднолично дружество с ограничена отговорност от гр. Славяново, които владеела, като обсебването е в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – престъпление по чл.206, ал.4, вр. ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК.

В проведеното съдебно заседание не е даден ход на делото, тъй като не се е явил единият от съдебните заседатели. При извършена справка от наказателно деловодство се е установило, че същият се намира извън страната. Предвид изискването за несменяемост на съдебния състав от началото на съдебното производство пред първоинстанционния съд до неговото приключване, съдът е отложил разглеждането на делото за нова дата.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 15.03.2019 година, като председателят на състава е предложил на страните по-ранни дати, които са били отхвърлени, поради служебна ангажираност на адвоката на подсъдимата.