Внимание: Опасност от пожари в бита! - pleven.utre.bg

Внимание: Опасност от пожари в бита!

25 януари 2019, 15:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Статистиката сочи, че самотно живеещите и трудноподвижните хора, както и децата, са най-рисковите групи при пожар в бита

За опасност от пожари в бита предупреждават от МВР. От началото на годината 17 човека са загинали, а други 32-ма са пострадали при пожари. За този период екипите на пожарната са спасили над 20 души.

За да не се допускат сериозни инциденти и за да опазим своят живот и имуществото си, е важно да спазваме основните правила за пожарна безопасност.

Експертите от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ напомнят използването на отоплителните и нагревателните уреди да става при стриктно спазване на правилата за пожарна безопасност, както и да се отчитат специфичните им характеристики. Задължително е на разстояние от един метър около тях да не се поставят и съхраняват горими материали. Преди да напуснем дома си е добре да проверим и да изключим всички отоплителни уреди. Препоръчително е да не покриваме електрическите уреди и да не сушим директно върху тях мокри дрехи. Статистиката сочи, че самотно живеещите и трудноподвижните хора, както и децата, са най-рисковите групи при пожар в бита.

В случай на възникнал инцидент, потърсете помощ на телефон 112.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета