Какво време ни очаква през новата седмица?

Животът

28-01-2019, 08:59

Снимка:

pixabay

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фотограф развълнува със снимките си плевенчани по целия свят (Галерия)

В следващите дни времето ще е непостоянно и динамично

Днес времето ще ни даде кратка глътка въздух след последните валежи, съобщава Нова тв. Сутринта почти навсякъде около реките и по-големите водоеми се очаква мъгла, която в Северна България и особено около река Дунав ще се задържи дълго, почти през целия ден. През деня облачността ще става значителна над цялата страна. Слаби валежи от дъжд са възможни през деня в района на Кърджали, а слаб сняг ще прехвърчи в най-северозападните райони.

Температурите през деня – студено в Северозападна България със стойности между 1 и 3 градуса, 10-12 градуса в Предбалкана и Югоизточна България.

В следващите дни времето ще е непостоянно и динамично. Два по-слабо изразени циклона ще преминат над страната от югозапад на североизток. Вторник и сряда - превалявания в Западна и Централна България. Сняг се очаква отново в Рило-Родопската област и планинските масиви на Западна България.

Меко време до края на седмицата. Средните дневни температури ще са високи, особено в Предбалкана и Източна България. През почивните дни се очакват стойности почти до 20 градуса в Предбалкана, около Черноморието и на югоизток.