Автомобил отнесе патрулка на улица в кв. "Сторгозия"

На 22-годишния е съставен акт по ЗДВП

На 27 януари 2019 година около 16:00 часа в град Плевен на улица в ж к "Сторгозия" служители с патрулен автомобил "Ауди" подават светлинен и звуков сигнал на лек автомобил "Фолксваген  Голф". Водачът на „Фолксваген“-а извършвал явни нарушения по ЗДВП - нарушавайки пътна маркировка М-1 при изпреварване. После умишлено поднася автомобила вляво и вдясно, като внезапно преминава в лентите за движение, отнемайки предимството на правилно пресичащ пешеходец на пешеходна пътека и пътен знак Д-17. Нарушителят не спира на пътен знак В-2.  Предприема движение на заден ход и удря полицeйския автомобил.

При произшествието са нанесени незначителни материални щети по двата автомобила - счупена предна броня на патрулната кола и спукана задна броня на "Фолксваген Голф". Проверка изяснява, че водач на „Фолксваген“-а е 22-годишен от Долна Митрополия. Местопроизшествието е посетено от служители на сектор „Пътна полиция“.

Водачите на двата автомобила са изпробвани за алкохол с техническо средство "Дрегер- 7510" като пробите са отрицателни. На 22-годишния е съставен акт по ЗДВП. Издаден е и протокол за ПТП.