Пълнят ареста с дрогирани и пияни водачи

На 25 януари в 21:40 часа в гр.Плевен на ул. "Самуил" е проверен водачът на лек автомобил "Фолксваген Голф" – 27-годишен от град Долни Дъбник. Тестът за наркотици е отчел положителен резултат – за употреба на канабис. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 26 януари около 21.50 часа в село Брест водачът на лек автомобил "Пежо-206" 26-годишен местен жител, и се е блъснал в правилно паркирал автомобил „Ауди-80“. От извършената проверка за алкохол с техническо средство "Алкотест дрегер  - 7510" е установено, че шофьорът управлява след употреба на алкохол - 1,36  промила. Издаден е талон за медицинско изследване. По случая е образувано бързо производство. Нарушителят е задържан. Уведомен е прокурор от РП - Никопол. Работа продължава разследващ полицай.

На 25 януариоколо 03.50 часа в град Плевен на улица "Българска авиация" при проверка с техническо средство е установено, че 40-годишен от Плевен е зад волана на "Рено Сценик " след употреба на алкохол - 1,51 промила. Нарушителят  е  задържан за срок до 24 часа. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. За престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК е образувано бързо производство. Продължава работа разследващ полицай.