Треньорът Даниел Ангелов благодари на Роси Денчева и Йоана Константинова за показаното себераздаване

Националките до 12 г. се класираха за финалите на Европейската отборна зимна купа от 8 до 10 февруари в Съндърланд

Националките на България до 12 г. се класираха за финалите на Европейската отборна зимна купа от 8 до 10 февруари в Съндърланд (Великобритания). Нашите момичета спечелиха второ място на турнира в Нойдьорфл (Австрия). Там България разгроми Хърватия и Люксембург с по 3:0 победи. Така за седми пореден цикъл България класира отбор на финалите на европейско първенство. България се представи в състав Йоана Константинова (TK "Плевен-ПСК", гр. Плевен), Елизара Янева (ТК "Стоянстрой", гр. Пловдив) и Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр. Плевен) с треньор Даниел Ангелов.

"Благодарен на всички момичета за показаното себераздаване през целия турнир в Австрия. Изключително съм доволен, защото бяхме конкурентноспособни на една от най-големите тенис нации като Великобритания, която е с огромни традиции. Ние бяхме абсолютно равностойни и това означава, че продължаваме да се развиваме и че вървим в правилната посока. Това ме мотивира още повече да продължавам да работя все по-усърдно и ентусиазирано за каузата. За пореден път показахме, че ние, българите, можем да сме сред най-добрите в света", заяви Даниел Ангелов.

В спор за първото място в Австрия нашите момичета отстъпиха драматично с 1:2 победи на Великобритания.

"За финалите в Съндърланд си пожелавам отново да срещнем Великобритания, за да можем да вземем реванш и да ги победим насред собствената им страна", добави Ангелов.

За финалите в Съндърланд се класираха осемте най-добри отбора в Европа. Освен България на първенството ще участват отборите на Великобритания, Чехия, Словакия, Франция, Русия, Румъния и Украйна.