Предадоха на съд баща и син, извършили кражба на вещи от къща на възрастен мъж в Пелишат - pleven.utre.bg

Предадоха на съд баща и син, извършили кражба на вещи от къща на възрастен мъж в Пелишат

28 януари 2019, 13:36 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу баща и син, извършили кражба на вещи от къща на възрастен мъж.

Обвинението срещу Ш.И.  и С. Ю. е за това, че на 10.09.2018 г., в село Пелишат, област Плевен, в суъчастие, чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил,  отнели чужди движими вещи - електрически бойлер, хладилник и полуавтоматична пералня машина, всичко вещи на обща стойност 80 лева  от владението на собственика Х. С., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят - престъпление по чл.195, вр. чл.194, вр. чл.20 от НК.

Обвиняемите са баща и син. На 10.09.2018 г., в село Пелишат, отишли с лек автомобил до къщата на пострадалия, за който знаели, че е възрастен човек и решили да извършат кражба на вещи от дома му. Обвиняемият Ш. И. влязъл в къщата, която не била заключена. Отишъл в стаята на възрастният мъж и го заговорил, за да отвелече вниманието му. През това време обвиняемият С. Ю., също влязъл в къщата и изнесъл различни вещи. След като вещите били изнесени, двамата обвиняемия излезли от имота, ги натоварили в багажника на автомобила си и избягали.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета