Плевенската тенис надежда Роси Денчева: Да играя за България е най-хубавото нещо на света

Любимата й тенисистка е Симона Халеп

През изминалата седмица националните отбори на България за момчета и момичета до 12 г. постигнаха огромен успех, като се класираха сред осемте най-добри отбори за финалите на Европейските зимни купи.

В дните до финалите ще ви запознаем с младите български тенисисти, които от малки прославят името на България.

Днес в рубриката "Младите звезди на България" ще ви представим Росица Денчева, съобщава БФтенис.

Росица Денчева е родена на 10 март 2007 г. в Плевен. Започва да тренира тенис на 4 години. Тогава Роси се разхожда с майка си в парк Кайлъка и вижда как децата играят тенис. Росица е толкова впечатлена, че казва на майка си, че няма да си тръгне, ако не я запише да тренира. И ето че 7 години по-късно многобройните и успехи на корта я превръщат в една от най-големите български надежди. Денчева e състезателка на ТК „Плевен 90".

За постиженията си през миналата година е определена за победител в област „Спорт" за деца от 1-и до 4-и клас от фондация "Димитър Бербатов".

През 2017 г. Денчева печели най-силния турнир в света за момичета и момчета до 10 г. "Смриква Боул" в Хърватия (на сингъл и на двойки).

През 2018 г. триумфира с титлите на четири турнира до 12 г. от трета категория на Тенис Европа в Анталия, Лимасол, Букурещ и Добрич. През същата година печели и титлата от Държавното първенство до 12 год. в зала. Младата българска тенис надежда е първа ракета на националния отбор на България за нейната възраст, който спечели шесто място на европейското зимно отборно първенство през 2018 г. На два пъти пъти участва в лагери в академия "Муратоглу".

Любимата й тенисистка е Симона Халеп. През свободното време 11- годишната Росица обича да играе с приятелите си пред блока. От малка се занимава и с модерни танци, а също така много обича плуването.

Росица споделя, че да играе за България е най-хубавото нещо на света.