Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за опит за убийство - pleven.utre.bg

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за опит за убийство

29 януари 2019, 14:09 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  plevenutre.bg

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

 • Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за опит за убийство.

  Обвинението срещу А. Д. е за това, че на 12.07.17 г. в град Никопол, област Плевен, на улица „Христо Ботев“ направил опит умишлено да умъртви М. М. /мъж на 27 години/, като изпълнителното деяние е било довършено, но от него не са настъпили предвидените от закона и целени и искани от дееца общественоопасни последици по независещи от дееца причини – своевременно оказана медицинска помощ - престъпление по чл.115, вр. чл. 18 от НК.

  Към 2016 г. жената на обвиняемият  напуснала дома им и заживяла на съпружески начала с М. М. в друго населено място.

  На 12.07.2017 г. двамата пристигнали в град Никопол на гости. Около обяд решили да посетят градския плаж край река Дунав, където по това време били пристигнали и обвиняемият заедно с неговите и на брат му деца.

  Между двамата мъже възникнало спречкване, при което М.М. приближил А.Д и му ударил шамар в лицето. Обвиняемият, извикал на децата и плетениците си да тръгват, като казал, че ще се обади в полицията и всички вкупом поели по ул. „Хр. Ботев“. Тогава М.М. побягнал след групата, настигнал А.Д., хванал го за гърлото и го заплашил да не ходи в полицията. Двамата влезли в спор и се сбили. Обвиняемият извадил сгъваема ножка и нанесъл множество удари в тялото на М. М. След нанесените удари с ножката, обвиняемият започнал да се оттегля към моста, но М. М. открил в тревната площ парче метална тръба, която взел, настигнал А.Д.и го ударил с тръбата. В този момент служителите на МВР видели двамата биещи се мъже и предотвратили развитието на саморазправата. Пострадалият М. М. бил откаран спешно в болнично заведение в град Плевен, където била извършена спешна оперативна намеса и бил спасен живота му.

   Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета