Условна присъда за разпространение на наркотици в Плевен

В провелото се днес съдебно заседание е одобрено споразумение, сключено между подсъдимия и Окръжна прокуратура - Плевен

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против А.Д., обвинен в това че на 26.02.2018 г. в гр.Плевен, при условията на продължавано престъпление, държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - метамфетамин, на обща стойност 8.32 лв, без надлежно разрешително и направил опит да разпространи на неустановено лице високорисково наркотично вещество на стойност 5.47 лева, без надлежно разрешително, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление по чл.354а, ал.1, алт.4 и алт.5, предл.1, във вр. с чл.18, ал.1, във вр. с чл.26, ал.5, във вр. с ал.1 от НК.

В провелото се днес съдебно заседание е одобрено споразумение, сключено между подсъдимия и Окръжна прокуратура - Плевен. Съгласно споразумението, подсъдимият се признава за виновен в извършване на престъплението, за което е привлечен като обвиняем и е осъден 3 нанаказание шест месеца лишаване от свобода – условно, с три годишен изпитателен срок. Съдът не налага по-лекото предвидено от закона наказание – глоба.

По време на изпитателния срок подсъдимият ще изтърпи пробационната мярка „периодични срещи с пробационен служител“. Определението, с което е одобрено споразумението и е наложено цитираното наказание, е окончателно и не подлежи на жалба и протест.