Задържаха двама за кражба от базата на пътно поддържане в Кнежа - pleven.utre.bg

Задържаха двама за кражба от базата на пътно поддържане в Кнежа

04 февруари 2019, 09:41 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

С постановление на РП- Кнежа извършителите са задържани за срок от 72 часа и приведени в ОЗ следствени арести Плевен

На 31 януари 2019 година в 20:30 часа в полицията в Кнежа е получен сигнал, че от базата на пътно поддържане в град Кнежа за времето от 18.30 часа до 20.30 часа е извършена кражба на шест акумулаторни батерии, намиращи се на три снегопочистващи автомобили, собственост на "ПСТ Плевен" ЕООД - гр. Плевен. Местопроизшествието е запазено от автопатрул. Извършен е оглед. Уведомен е прокурор при РП - Кнежа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал. 1 от НК.

От проведените оперативни действия са установени извършителите на престъплението – 46-годишен, 43-годишен, и двамата от град Оряхово. Мъжете правят пълни самопризнания, привлечени са в качеството на обвиняеми в присъствието на служебни защитници и обясняват механизма на извършеното деяние. Вещите, предмет на престъпление, са намерени.

С постановление на РП- Кнежа извършителите са задържани за срок от 72 часа и приведени в ОЗ следствени арести Плевен. Работа продължава старши разследващ полицай за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, предложение 1 и 2, във връзка с чл. 194, ал.1 във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета