Областна администрация - Плевен ще отбележи 20-та си годишнина с тържествен концерт

Поканите за тържествения концерт са безплатни

С тържествен концерт на плевенска филхармония и общински хор „Гена Димитрова” областна администрация – Плевен ще отбележи 20-та годишнина от своето създаване.

"По повод 20 годишния юбилей на Областна администрация Плевен в партньорство с Плевенска филхармония, Общински хор „Гена Димитрова” и Драматично-куклен театър „Иван Радоев” на 25 февруари, понеделник, от 19.00 часа, ще се състои тържествен концерт с вход свободен за всички зрители.”, каза областният управител Мирослав Петров.

Той изказа специални благодарности на Любомир Дяковски – директор на плевенска филхармония, Анелия Дечева – ръководител на Общински хор Гена Димитрова и на директора на ДКТ „Иван Радоев” Васил Василев за отзивчивостта, с която са откликнали на идеята.

"В тяхно лице имаме не само великолепни професионалисти, но и искрени съмишленици в желанието да направим годишнината достояние на повече хора”, каза Петров.

Подготвяното събитие ще бъде предшествано от среща на областния управител Мирослав Петров с неговите предшественици на поста от създаването на областна администрация - Плевен до настоящия мандат.

"По повод 20-та годишнина ще връча на всеки от тях юбилеен плакет. Такъв ще получи и първият назначен служител в администрацията на област Плевен”, допълни още Петров. Поканите за тържествения концерт са безплатни и ще бъдат достъпни за граждани на касите на Плевенска филхармония и ДКТ „ Иван Радоев” – Плевен.

По думите на Дяковски и Дечева в концертната програма ще бъдат включени популярни класически творби. Под диригентската палка на Деян Павлов специално за публиката ще бъдат изпълнени произведения от Панчо Владигеров, Верди, Монти, Родриго, Лехар и др.