Бойко Борисов: Очаквам 10% ръст на доходите догодина

Tова заяви премиерът по време на 10-ия Конгрес на КТ "Подкрепа", отбелязващ 30-годишнината от създаването на синдиката

Догодина доходите могат да се увеличат с 10%. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на 10-ия Конгрес на КТ "Подкрепа", отбелязващ 30-годишнината от създаването на синдиката. 

"За да се повишат доходите, трябва да бъде по-мощна икономиката. Затова и кандидатстваме за чакалнята на Еврозоната. Това гарантира, че няма да сме втора скорост в ЕС. Имаме шанса и трябва да сме умни и да продължим да повишаваме доходите на хората. Самите работодатели вече са наясно, че ако не повишават заплатите, няма да имат работници“, заяви Борисов, цитиран от tribune.bg.

Той посочи, че е от изключително значение борбата с контрабандата, защото точно това води до по-големи приходи в хазната. 

"Очакваме и тук да се увеличат приходите, за да можем догодина с още 10% гарантирано да вдигнем доходите. За това трябва да има спокойствие. Приходните агенции да събират парите, за да може да има какво да разпределяме“, заяви министър-председателят. 

"Над 116 млрд. ще е БВП – 40% имаме увеличаване на БВП през последните години“, подчерта той. Борисов посочи и други положителни икономически данни, като фактът, че износът на България към Германия за пръв път е повече от вноса. Премиерът подчерта, че тази набрана инерция трябва да се удвои и утрои.

"Неслучайно ЕК посочи, че сме в топ 5 на страните с очакван ръст тази години, като се отчита световната стагнацията", коментира още той.