ПГМЕТ – Плевен бе регионален домакин на състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ" - pleven.utre.bg

ПГМЕТ – Плевен бе регионален домакин на състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ"

09 февруари 2019, 15:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПГМЕТ – Плевен

Участваха ученици от Плевен, Кнежа и Белене

На 08.02.2019 г. ПГ по механоелектротехника – гр. Плевен бе регионален домакин на станалото вече традиция състезание по електроенергетика и икономика „Стани стипендиант на ЧЕЗ“.

В състезанието участват ученици от ХІІ клас, дневна форма на обучение, по професиите „Електротехник“ и „Електромонтьор“ на професионалните гимназии от Западна България, класирани на първите две места от всяка  гимназия от първия училищен кръг и потвърдили участие.

Плевенската гимназия бе домакин на отборите на ПГМЕТ – Плевен, ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“ – Плевен, ПГМЕ – Кнежа и ПГЯЕ „Мария Склодовска-Кюри“ – Белене.

Състезанието се проведе в обновена компютърна зала, изградена на принципа клиент – сървър с 16 работни станции и високоскоростен интернет достъп.

Надпреварата стартира в 10 часа. Представителят на ЧЕЗ, г-жа Анна Тодорова, приветства участниците и гостите на събитието, раздаде работните материали и инструктира учениците.

Във втори кръг на състезанието се решават две групи задачи – тест от 15 въпроса с множествен отговор и електротехническа задача.

Отборната оценка е средно аритметична на индивидуалните оценки на двамата ученици от съответната гимназия. За национален кръг се класират първите две гимназии от всеки регион.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета