След топлия понеделник: Застудяване, бурен вятър, дъжд и сняг

Най-хладно ще е в сряда и в четвъртък

След топлия понеделник, през който се очакват температури между 10 и 15 градуса, ураганни ветрове ще преминат през страната, съобщава NOVA телевизия. Във вторник вятърът ще е с ураганни пориви до 80-90 километра в час. Температурите ще се понижат.

Бързият студен фронт ще премине над страната от запад на изток с падане на температурите и слаби валежи от дъжд, и сняг. Във вторник очакваме да превалява дъжд в централна и сняг в планините и по високите полета на Западна България. В сряда снеговалежите ще се изнесат на изток.

Промяната на времето във вторник ще е най-осезаема в Северозападна, Централна Северна и Централна Южна България – или по-конкретно в районите на Видин, Монтана, Лом и Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, в подбалканските котловини - Пирдоп, Стрелча, Панагюрище, и Сливен, както и в полетата на Пазарджик, Пловдив и Хасково. По тази причина за вторник е в сила жълт код за опасно силен вятър.

В сряда вятърът ще е силен в Източна България, около Черноморието.

Най-хладно ще е в сряда и в четвъртък с дневни температури около 2-3 градуса и минимални стойности от минус 2 - минус 3 градуса.