Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителeн акт срещу мъж, теглил пари от чужда дебитна карта - pleven.utre.bg

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителeн акт срещу мъж, теглил пари от чужда дебитна карта

13 февруари 2019, 14:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Обвиняемият е многократно осъждан

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, теглил пари от чужда дебитна карта.

Обвинението срещу П.П. е за това, че на 07.07.2018г. в 10.48 часа в гр.Левски, обл.Плевен, използвал чужд платежен инструмент – дебитна банкова карта, като от АТМ, изтеглил сумата от 40 лева, без съгласието на титуляра на платежния инструмент, като деянието не съставлява по-тежко престъпление –  престъпление по чл.249 от НК.

На 07.07.2018 г., пострадалата пазарувала на Кооперативния пазар в гр.Левски. Покупките поставила в количка, която теглела след себе си. Там поставила и дамската си чанта, в която държала лични документи, телефон и дебитна банкова карта, заедно листче с ПИН-кода. Когато се прибрала вкъщи, установила, че чантата й я няма. По-късно, като предприела действия да блокира дебитната карта, от банката я уведомили, че от платежния инструмент, чрез банкомат, вече е била изтеглена сумата 40 лева. В хода на разследването е установено че, обвиняемият е извършил деянието, като твърди, че е намерил чантата на пострадалата, с разпилени вещи на земята, между които видял и дебитната карта с ПИН-кода. Взел само картата и кода и впоследствие изтеглил пари от нея. Обвиняемият е многократно осъждан.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета