Легендарният Шабан Шаулич загина при тежка катастрофа

Инцидентът е станал в околностите на Билефелд

Балканската звезда Шабан Шаулич е загинал след сериозно пътнотранспортно произшествие в Германия, съобщава сръбското издание kurir.rs.

Според информацията трагедията се е разиграла в околностите на Билефелд, където певецът имал участие. Той не е управлявал колата, имал е шофьор в лицето на своя кум. Според информацията, предоставена от полицейския регистър, два автомобила са участвали в инцидента.

67-годишният Шабан Шаулич е откаран в болница в тежко състояние, където по-късно починал.

Новината за смъртта му за "Вечерне Новости" бе потвърдена от зет му Бата Маркович, който само накратко заяви, че цялото семейство е в шок.

Роден е през 1951 г. в сръбския град Шабац. Женен е за Гордана Шаулич и има три деца - Илда, Михайло и Санела.

Шабан Шаулич се изявява на сцената от десетилетия и е любимец на няколко поколения. Зад гърба си има десетки албуми и обичани песни. По време на богатата си музикална кариера той получава прякора "Крал на народна музика". Първият му албум излиза през 1969 г., когато е на 18 години. Меломаните ще го запомнят с хитовете "Dodji da ostarimo zajedno", "Odlazis, odlazis", "Kraljica srca mog", "Dva galeba bela", "Sadrvani", "Andjeoska vrata", "Ti me varas najbolje" и много други.