Oкръжен съд - Плевен внесе искане за задържане на шофьор, причинил смърт на пешеходец в Левски

Водачът на товарния автомобил се опитал да укрие произшествието и да заличи следите от него

Окръжна  прокуратура – Плевен ръководи разследване за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата.

На 14.02.2019 г., около 19,30 часа, при движение по улица в гр.Левски, област Плевен, товарен автомобил „Опел Мовано“ с немска регистрация удря движещ се пешеходец по същата улица – 51 годишен мъж от гр.Левски. Тялото на пешеходеца попада под автомобила и същото е влачено до дома на водача на товарния автомобил. Вследствие на това 51-годишния пешеходец е починал.

Водачът на товарния автомобил се опитал да укрие произшествието и да заличи следите от него, като изхвърлил тялото на починалия пешеходец в канавка край пътя и измил товарния автомобил.

Водачът на товарния автомобил е установен и задържан същата вечер – 51-годишен мъж от гр.Левски, не осъждан. Привлечен е като обвиняем и с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура-Плевен е задържан за срок до 72 часа. Изпробван е с техническо средство, което е отчело наличие на алкохол.

В Окръжен съд-Плевен е внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на водача на товарния автомобил, по което предстои днес съдът да се произнесе.