Ексклузивно! Христо Стоичков ще гостува на "100 години футбол в Плевен"! - pleven.utre.bg

Ексклузивно! Христо Стоичков ще гостува на "100 години футбол в Плевен"!

18 февруари 2019, 11:56 | plevenutre.bg

С мисията по поканата на Кавалера на "Златната топка" се е заел легендарният Пламен Гетов

Христо Стоичков е приел да уважи Плевен през лятото по време на честването на стогодишнината от създаването на организиран футбол в града. С мисията по поканата на Кавалера на "Златната топка" се е заел легендарният Пламен Гетов. Добрият приятел на Камата вече е направил връзка и е получил отговор „Да“ от Маями, където живее и работи голмайсторът на Мондиал`94. 

"Стоичков има много топли спомени от Плевен", довери Маестро Гетов. "В нашия град реално изгря звездата му, когато го избраха за най-добър футболист в турнира на талантите от „В“ група. Тогава играеше още за Хеброс (Харманли). Също в Плевен с екипа на ЦСКА спечели и Суперкупа на България. Приятелите му в града са много и публиката го обича. Ще му го докажем. Разбрах, че ще е в България през юли и има много заявки да представи официалната си биография в различни градове. Надявам се сред тях да попадне и Плевен. Така ще съчетаем две събития - мача по случай 100-годишнината и среща с тези негови фенове, които искат да получат нашумялата му книга с личен негов автограф и снимка. Определено присъствието на най-популярния българин по света безспорно ще даде блясък на честването и вече започнах да действам за това нещата да се случат“, добави Гетов.

В края на 2018-а Христо Стоичков представи при огромен интерес официалната си биография "Историята", написана от спортния журналист Владимир Памуков. По 4-5 часа той раздава лично автографи върху копия от книгата и се снима с фенове в София, Пловдив, Варна, Бургас и Ямбол. 

През лятото единственият българин сред 100-те най-велики във футбола трябва да избере още 5 града за среща с почитателите си. Преди това Стоичков ще се срещне с българската общност в Чикаго на 4 май. Вървят разговори и за промоция на книгата в ложата на стадион „Камп Ноу“ в Барселона.

"Историята" вече имаше своята международна премиера. На 1 февруари в Лондон се събраха около 2000 българи, които получиха екземпляр със снимка и автограф от Стоичков. Книгата излезе на пазара на 25 октомври 2018-а, но вече направи рекорд с три тиража за три месеца и общо 50 000 тираж.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета